Bespaar op uw energierekening met rolluiken

We merken het allemaal: de energieprijs wordt fors duurder en we worden allemaal steeds meer op het hart gedrukt dat we maatregelen moeten gaan treffen voor verduurzaming van onze woningen. Zowel voor onze eigen portemonnee, als voor het milieu. De opties hiervoor zijn divers: van spouwmuur- tot vloerisolatie, enkel glas vervangen door dubbel glas of zonnepanelen laten aanleggen. Waar mensen niet zo vaak aandenken, is de aanschaf van rolluiken. Dit biedt naast comfort en privacy namelijk ook een energiesparing op, wat u zult merken aan uw energierekening.

Dat leggen we uit in dit blog.

De meeste energie gaat verloren via ramen

Wist u dat de meerderheid van de warmte via ramen het huis verlaat? Ruim 37% van de warmte gaat verloren via ramen. Dat komt natuurlijk omdat deze een stuk dunner en minder isolerend zijn dan bijvoorbeeld de gevel. En omdat we eigenlijk in elke ruimte van het huis minimaal één raam hebben, kan het hard gaan met het warmteverlies. Energie besparen in de winter In de winter is onze energierekening het hoogst. Dat komt omdat het verwarmen van de woning voor het grootste deel van de energierekening zorgt. En in de winter moeten onze installaties harder en meer werken om het huis aangenaam warm te houden. Rolluiken voor uw ramen zorgen ervoor dat warmte minder goed het huis kan verlaten. Met andere woorden: de warmte blijft meer

De meeste energie gaat verloren via ramen

Wist u dat de meerderheid van de warmte via ramen het huis verlaat? Ruim 37% van de warmte gaat verloren via ramen. Dat komt natuurlijk omdat deze een stuk dunner en minder isolerend zijn dan bijvoorbeeld de gevel. En omdat we eigenlijk in elke ruimte van het huis minimaal één raam hebben, kan het hard gaan met het warmteverlies. Energie besparen in de winter In de winter is onze energierekening het hoogst. Dat komt omdat het verwarmen van de woning voor het grootste deel van de energierekening zorgt. En in de winter moeten onze installaties harder en meer werken om het huis aangenaam warm te houden. Rolluiken voor uw ramen zorgen ervoor dat warmte minder goed het huis kan verlaten. Met andere woorden: de warmte blijft meer hangen in het huis, waardoor de verwarming minder hoeft te stoken. Dit komt omdat gesloten rolluiken voor een extra buffer van stilstaande lucht aan de buitenkant van het raam veroorzaken. Dit noemen we ook wel een warmtebrug. De warmte kan hier minder goed doorheen trekken, daardoor blijft het meer in het huis hangen. Rolluiken kunnen ervoor zorgen dat je jaarlijks tot wel 10% op uw energierekening kunt besparen.

Niet alleen in de winter zorgen rolluiken ervoor dat u bespaart op uw energiekosten. Ook in de zomer zijn ze erg nuttig. In de zomer willen we juist dat onze woning koel is. Hiervoor hebben heel veel mensen de laatste jaren airconditioning aangeschaft. Door de rolluiken ook in de zomer gesloten te houden, houdt u de warmte juist buiten. Dit zorgt er weer voor dat de airco, wat algemeen bekend staat als een enorme ‘stroomvreter’, minder hard hoeft te werken. Beter is dus om maatregelen te treffen die de warmte buiten houden, zoals rolluiken en isolerende zonwering.

Extra duurzaam: rolluiken op zonne-energie Wilt u nog een stapje verder gaan in het verduurzamen van uw huis? Dan raden wij onze solar rolluiken ten harte aan! Wat ons betreft is dit het product van de toekomst. Deze rolluiken hebben een klein, geïntegreerd zonnepaneel. Het rolluik werkt dus volledig op zonne-energie. Hierdoor heeft u geen stroom meer nodig om uw rolluik te bedienen. Bovendien hoeven we niet te boren tijdens de montage en lopen er geen kabels of kabelgootjes over uw muren.

Interesse in rolluiken?

Wilt u ook energie besparen met rolluiken?
Of wilt u meer weten over onze solar rolluiken? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Liever eerst de rolluiken bekijken?
Dat kan in onze inspiratieshowroom in Middelburg. Maak een afspraak zodat we alle tijd hebben om u van goed advies te kunnen voorzien.

 

Bespaar op uw energierekening met rolluiken