Buitenzonwering: dé trends voor 2018!

De zomer is weer op komst, wat betekent dat we onszelf en onze woning weer moeten gaan voorbereiden op de warme dagen. De rolluiken, screens, markiezen & andere buitenzonwering verdienen dus weer een opknapbeurt. Om ook uw zonwering weer volledig voor te bereiden op de zomer hebben we de belangrijkste trends voor 2018 voor u op een rijtje gezet.

De trends van afgelopen jaren
Voordat we overgaan op de trends voor dit jaar, blikken we nog even heel kort terug op de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen jaren. Want waar we vroeger nog handmatig de rolluiken naar beneden moesten halen, is de elektrische zonwering tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook als u niet thuis bent, kunt u uw zonwering gemakkelijk op afstand bedienen met behulp van een app.
Naast de bediening is ook de uitstraling van buitenzonwering de laatste jaren enorm veranderd. Waar we vroeger alleen maar de felgekleurde markiezen zagen, zien we de afgelopen jaren steeds meer screens, uitvalschermen of buitenjaloezieën in het straatbeeld verschijnen. We kiezen steeds vaker voor chique en gemak.

Buitenzonwering trends voor 2018
Genoeg over de trends van afgelopen jaren. Ook dit jaar verwachten we weer veel ontwikkelingen binnen de branche van buitenzonwering. De ontwikkelingen zijn, net als in veel andere branches, voornamelijk gericht op duurzaamheid. We hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

  • Isolerende zonwering
    De invloed van duurzaamheid is overal te merken. Steeds meer huishoudens draaien op ‘groene’ stroom & elektrische auto’s worden steeds populairder. Ook zonwering moet zijn steentje bij gaan dragen. Daarom zal de focus de komende jaren liggen op een betere isolatie van zonwering, zodat er minder warmte verloren gaat en de verwarming minder lang aan hoeft te staan. Voornamelijk rolluiken kunnen hier een goede bijdrage in leveren, omdat deze efficiënt ingebouwd kunnen worden.
  • Zonwering op zonne-energie
    De nieuwste innovatie op gebied van zonwering is de zonwering op zonne-energie. Er bestaan tegenwoordig toepassingen van zonwering, waarbij zonnepanelen aangesloten worden op de accu van de zonwering. Deze toepassingen zijn voornamelijk terug te zien bij rolluiken en screens. Daarnaast kunnen zonnepanelen zelf natuurlijk ook dienen als zonwering. Een erg stijlvol alternatief voor uw luifel of knikarmscherm!

 

Alles weten over de laatste zonwering trends?
Kom langs in onze inspiratieshowroom. Onze zonweringspecialisten lichten u graag in over alle trends & ontwikkelingen in zonwering.

Buitenzonwering: dé trends voor 2018!