Maak van uw terrasoverkapping een luxe tuinkamer!

Maak van u eenvoudige terrasoverkapping een luxe tuinkamer!
De tuin wordt een steeds belangrijkere plek van de woning. We zijn er dan ook steeds vaker te vinden, mits het weer het toelaat. Omdat dat niet altijd het geval is, genieten steeds meer mensen van een eigen terrasoverkapping. En een overkapping is het begin van een luxe, gezellige tuinkamer.

Weten hoe u die tuinkamer creëert? Lees dan vooral door.
Hoewel een overkapping alleen al enorm kan schelen, opent hij ook deuren naar nog veel meer comfort dan alleen een droog terras. Met enkele toevoegingen heeft u van uw overkapping namelijk zo een luxe tuinkamer gemaakt. We helpen u graag in dit artikel op weg.

Terrasverwarming
Om van de terrasoverkapping een comfortabele tuinkamer te maken, heeft u allereerst een aangename temperatuur nodig. ’s Zomers regelt dat zich vanzelf, maar ’s winters zal je voor je eigen warmte moeten zorgen. Het is dan ook aan te raden om terrasverwarming te monteren onder je overkapping. Tegenwoordig zijn er zeer subtiele verwarmingselementen verkrijgbaar, die een groot oppervlakte van warmte kunnen voorzien, maar nauwelijks opvallen. Daarbij zijn ze op afstand te bedienen en geven ze geen rode gloed af, zodat eventuele sfeerverlichting er geen hinder van heeft.

Schuifwanden
In tegenstelling tot een overkapping, is een tuinkamer geheel afsluitbaar. Om ook onder je terrasoverkapping te kunnen profiteren van deze beschutting, kunt u er glazen schuifwanden in laten monteren. Met glazen schuifwanden profiteert u van comfortabele beschutting, terwijl al uw uitzicht behouden blijft. Ook heeft de eventuele terrasverwarming onder uw overkapping meer nut, aangezien de warmte niet kan ontsnappen. Met schuifwanden hebt u tevens de vrijheid om bij slecht weer alles af te sluiten en bij mooi weer alles open te zetten.

Loungeset
Ook een lekkere zithoek mag natuurlijk niet ontbreken. En dat hoeft ook niet want je hebt de keuze uit een enorm aanbod loungesets. Meet van te voren goed de maten van het terras op, zodat u een perfect passende set kunt aanschaffen. Wie niet zoveel ruimte heeft onder de overkapping voor een vaste set, kan ook kiezen voor een modulaire set. Dergelijke sets bestaan uit losse elementen, die u onafhankelijk van elkaar een plek kunt geven. Aangezien de set droog en beschut komt te staan, heeft u veel keuzevrijheid in materiaal, vorm, design en afwerking. Hierdoor kunt u beter de stijl van de woning doortrekken naar buiten om in de tuinkamer een echt woonkamer gevoel te creëren.
Maak van u eenvoudige terrasoverkapping een luxe tuinkamer!