Erhardt

Accessoires

Erhardt Accessoires

ERHARDT ACCESSOIRES VOOR MEER COMFORT EN VEILIGHEID
Ons accessoiresprogramma omvat een erg groot aantal producten. Afhankelijk van het type zonwering (zonnescherm, gevelzonwering, serrezonwering, jaloezie enzovoort) en de wensen van de klant moet een individuele en professionele oplossing worden gerealiseerd. Met ons grote assortiment kunnen onze dealers aan alle wensen voldoen. Om u een beknopte indruk te geven van de mogelijkheden hebben we hier de belangrijkste accessoirescomponenten op een rijtje gezet. De toelichting hebben we zo eenvoudig en begrijpelijk mogelijk gehouden. Bij de radiografische zenders vindt u een groot aantal modellen en extra wandschakelaars, bijvoorbeeld modules die de bediening buitengewoon eenvoudig, mobiel en comfortabel maken. De functionaliteit is soms aanzienlijk complexer en krachtiger dan hier is beschreven. Repeaters (signaalversterkers) en andere uitbreidingsmodules zijn wel leverbaar, maar worden hier niet besproken. Wij bespreken deze technische details graag met u in onze inspiratieshowroom. Wij willen u alleen suggesties doen en op ideeën brengen.

ERHARDT-infraroodwarmtestralers
Infraroodwarmtestralers verwarmen alleen daar waar de stralen een lichaam raken en niet de omgevingslucht. Dat maakt infraroodwarmtestralers ideaal in buitentoepassingen. Het warmte-effect ondervindt nauwelijks invloed van bewegingen van de lucht. Het energieverbruik is ook nog uiterst efficiënt en de warmte is binnen enkele seconden in een relatief groot gebied direct voelbaar. Door de veelzijdige montagemogelijkheden en de flexibele positionering kunnen warmtestralers nagenoeg overal worden toegepast (muur, plafond, zonneschermcassette, terrasoverkappingprofiel enzovoort). Onze klanten zijn erg tevreden over infraroodwarmtestralers, omdat ze in zowel in de lente en herfst als gedurende koele zomeravonden ervoor zorgen dat buiten zitten op balkon of terras een aangenaam genoegen is.

ERHARDT-lichtlijst
Met een lichtlijst kunt u uw balkon en terras professioneel verlichten. De lichtlijst kan zowel aan de muur, op de zonneschermcassette (van elk soort zonnescherm) of op een willekeurige plaats op uw terrasoverkapping worden gemonteerd. Bij grote terrasoverkappingen kunnen ook meerdere lichtlijsten worden gemonteerd. De lichtlijst zorgt voor een warm licht. De uitlichting is gelijkmatig en ook bij grotere oppervlakken aangenaam.

ERHARDT-ledlichtelementen
De ledlichtelementen zijn alleen leverbaar in combinatie met een ERHARDT -terrasoverkapping. De ledmodules kunnen onopvallend worden geïntegreerd in de aluminium liggers en maken een perfecte en gelijkmatige uitlichting van uw terras of balkon mogelijk. De ledmodules zijn dimbaar en uiterst duurzaam.

ERHARDT-klappersensor
Deze klappersensor (ook wel windsensor genoemd) op batterijen wordt op of in het zonnescherm aangebracht. De sensor meet de trillingen die door heftige wind, bijvoorbeeld bij windstoten in het zonnescherm ontstaan. Wanneer de ingestelde drempelwaarde wordt overschreden geeft de zender een signaal aan de draadloos bediende motor om het zonnescherm in te draaien. Uw zonnescherm blijft op die manier optimaal beschermd. De klappersensor is met name bij grote zonneschermen en dubbele zonneschermen een nuttige optie.

ERHARDT-wind- en zonautomaat
Deze bekabelde combinatiesensor zorgt voor optimale bescherming tegen wind en inkijk. Hij wordt buiten op uw zonnescherm gemonteerd. De windmeter en de lichtsensor reageren op de huidige wind- en zoncondities. Wanneer de wind harder wordt dan de ingestelde drempelwaarde, wordt het zonnescherm preventief ingedraaid (bij harde wind en zon heeft de windsensor de hoogste prioriteit). Een absolute must bij serrezonweringen. De zonsensor die de lichtintensiteit meet zorgt ervoor dat uw terrasoverkapping of uw serre ook tijdens uw afwezigheid niet opwarmt.

ERHARDT-draadloze zender RTS (draadloze afstandsbediening)
De radiografische zender op batterijen is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Per kanaal kan een radiografische ontvanger (bijvoorbeeld een zonnescherm of lichtlijst, maar uitsluitend met een RTS draadloos bediende motor) worden geactiveerd. Met het radiografische zender kunnen zonnescherm(en), lichtlijsten en warmtestralers eenvoudig worden aangestuurd. De zonautomaat kan op die manier worden in- en uitgeschakeld. De ontvangers kunnen afzonderlijk, per groep of centraal worden bediend. De werking is erg comfortabel en intuïtief en het scrollwiel maakt een bijzonder snelle bediening mogelijk. Met een speciale toets kunt u een voorkeurpositie voor het scherm instellen en met een druk op de knop activeren. De behuizing met verklikker-led ligt aangenaam in de hand en is ondanks de elegante vormgeving erg robuust.

ERHARDT-draadloze zender io (draadloze afstandsbediening)
De draadloze zender io (alleen in combinatie met io-ontvangers) is een interactieve draadloze afstandsbediening die in verschillende uitrustingen leverbaar is. Dat betekent dat de draadloze afstandsbediening niet alleen tot wel 40 draadloze ontvangers (bijvoorbeeld zonneschermen) en zonautomaten kan aansturen, maar door een eigen ontvanger ook zelf signalen kan ontvangen (feedback mogelijk). Afhankelijk van de configuratie van het io-systeem kunnen verschillende instellingen (bijvoorbeeld ook waarden voor de windkracht, schermposities) zelfs tijdgestuurd worden geprogrammeerd (softwarematig, met behulp van een smartphone of computer) en vervolgens via een signaal van de radiografische handzender worden geactiveerd (door de eigen ontvanger). Aansturen van warmtestralers is niet mogelijk. De radiografische zender op batterijen is leverbaar in verschillende uitvoeringen. Per kanaal kan een radiografische ontvanger (bijvoorbeeld een zonnescherm of lichtlijst, maar uitsluitend met een RTS draadloos bediende motor) worden geactiveerd.